Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:

torsdag den 15. november 2012





Blanchot. Vi læser Thykiers oversættelse af de to tekster, Dagens vanvid og Mit dødsøjeblik. Det er tætte og smukke tekster. De vokser indeni os. Som duerne over Nørrebro St. vokser og samler sig for at blive mindre, og pludselig sprede sig. Åbne og lukke sig, duerne, som én krop. Men det er i hvert fald værd at bruge sin tid på. Ja.  Vi må have mere på dansk til alle os, der ikke kan fransk.
 -

Christian. Glenn Christian er en af vores vigtige digtere. Han kaster bøger fra sig i alle hjørner og kroge og gør noget helt specielt ved sproget. Det er som om det i stedet for personerne er tingene, der handler. Og det sker inde i sproget. Sådan læser vi det. Det fjendtlige. Det omsorgsfulde. Omgangen i sætningerne. Ja. Vi læser Glenn Christian. Herover er det Fabriksnoter. En smuk lille titel.

Vi kan godt lide de korte bøger. De smukke bøger. De præcise bøger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar