Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:Den gyldne kyst:

onsdag den 25. april 2012

Presse

Café Nick åbner endnu engang dørene op for den nyeste danske poesi.

Det er med stolthed at kunne præsentere digterne Rasmus Halling Nielsen, Karin Toft, Pernille Abd-El Dayem og Julie Sten-Knudsen til en eftermiddag i søndagens rolige poetiske favn. Julie Sten-Knudsens digtsamling "Hjem er en retning" er netop blevet præmieret af Statens Kunstfond. Rasmus Halling Nielsen er drøn aktuel med digtsamlingen "Tvillingerne" på forlaget Samleren.

Alting starter klokken 14. Adressen er Nikolajgade 20, kbh k. Der er ingen entré og ingen forbud mod rygning, derfor bør man forberedes på at klædes i røg og omsorg. I baren kan der købes kaffe, øl og lidt andet af det flydende. Søndage er altid milde. Og en søndag på Café Nick er uden tvivl en poetisk fornøjelse.

-

Rasmus Halling Nielsen tog afgang sidste år, 2011, fra Forfatterskolen. Han har udgivet adskillige bøger de sidste mange år. Hans arbejde med sproget er materielt. Ved siden af ordene bygger Halling slotte af lyd. Senest er udkommet bogen: Tvillingerne.

Karin Toft tog afgang fra Forfatterskolen 2006 og emigrerede hurtigt derefter til Århus. Hendes poesi spænder betydningen ud så vi alle kan få lov at gå på grund i den. I de nyeste tekster er kroppen gået ind i sproget og ud af forstanden.

Pernille Abd-El Dayem tager afgang fra Forfatterskolen i år, 2012. Hun er tidligere redaktør af tidsskriftet Kulturo og redaktør på forlaget Kronstork. Hun har haft tekster trykt i forskellige danske tidsskrifter. Abd-El Dayem trækker en overraskende hårdhed frem af den ellers så spinkle litteratur.

Julie Sten-Knudsen var længe spændt ud mellem Gøtheborg og Berlin. Her boede og skrev hun sig ind til en ny stemme i dansk litteratur. Hendes poesi er nærværende og registrerende og åbner sig op i smukke digte. Hendes digtsamling Hjem er en retning udkom sidste år.

-

Arrangeres i samarbejde mellem Café Nick og Den gylnde kyst

Den gyldne kyst er et skyggeforetagende, der blandt andet ønsker at mangfoldiggøre ordene og deres mulige betydninger.

Café Nick er et unikt københavnerværtshus i hjertet af byen, både historisk, geografisk og mentalt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar